Четвер, 25.04.2024, 21:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2014 » Липень » 15
Літературне свято «Стежки творчості генія» пройшло в бібліотеці с. Соснівка. Діти демонстрували виразне читання віршів поета, бібліотекар Залуцька Н. провела вікторину по темі. Також оформлена виставка малюнків по літературних творах Т. Шевченка.
Літературний вечір «Свіча Тарасова горить...» було проведено в бібліотеці с. Буйволівці. На вечорі звучали вірші та пісні у виконанні барда-поета Л. Незжбицького. Слова визнання до великого Кобзаря висловили присутні гості свята – представники влади, користувачі, діти.
Літературно-музичне свято «Слава Шевченка – слава України» було влаштовано бібліотекарем с. Корначівка Бичок М. Відвідувачі ознайомились з виставкою книг про великого Кобзаря. Присутні прийняли участь у конкурсі на краще виконання пісень на слова Т. Шевченка.
Заходи «Вінок Кобзаря» - справжнє свято, вічної, нев’янучої творчості полум’яного слова.
Переглядів: 591 | Додав: irusYa | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

Одним з основних видів діяльності нашої бібліотеки є створення власного інтелектуального продукту.
В червні-липні Ярмолинецькою ЦРБ підготовано ряд видань друкованої продукції різноманітної тематики. Пріоритетним напрямком видавничої роботи є краєзнавча діяльність.
Головним краєзнавцем системи Москаленко В. М. підготовано туристичні та краєзнавчі довідники «Туристичні маршрути Ярмолинечиини» Випуск №2. Даний путівник стане у пригоді всім любителям мандрівок, туристичним клубам, краєзнавцям. Тут розміщено матеріали про маловідомі туристичні стежки Ярмолинеччини.
Інформаційне видання «Пам’ятники Ярмолинець» знайомить читачів з історичними меморіалами та пам’ятниками відомим людям, історичним подіям, котрі знаходяться в селищі Ярмолинці.
«Сім чудес Ярмолинеччини». Сама назва говорить, що у цьому довіднику вміщено всі визначні місця та пам’ятники Ярмолинеччини, які охороняються ЮНЕСКО, є заповідними місцями такі як: Покровська та Шарівська церкви-фортеці, знак дуги Струве, костел Петра і Павла, реліктові парки сіл Соснівка, Вербка, «Евеліна».
Продовжує розвиватися видавнича діяльність науково-методичного відділу.
В інформаційній пам’ятці «Національні меншини на Ярмолинеччині» надано інформацію про склад національних меншин, які проживають на території району, їх стан та розвиток, а також пам’ятники культури національних меншин.
Бібліодайджест «Оголошені гранти, стажування, конкурси» Випуск №2. В цьому випуску надана інформація на допомогу проектній діяльності бібліотек на ІІІ квартал 2014 року.
Чільне місце посідають видання про кращий досвід бібліотек району. методичний посібник «Бібліотеки Ярмолинеччини: розвиваємо місцеві громади» розповідає про нові послуги бібліотек Ярмолинецького району.
Отримавши комп’ютерну техніку поширили види власних друкованих матеріалів бібліотеки-філіали.
Д. Тимченко «Життям гортаю сторінки» - збірка поезії підготована зав. б/ф с. Сутківці Білик І. У збірці вміщено поезії молодого літератора, жителя с. Круті Броди
.
Переглядів: 550 | Додав: irusYa | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою в Ярмолинецькій ЦРБ пройшов семінар-нарада для бібліотечних працівників системи. Про роль сучасних бібліотек в житті громади та її розвитку розповіла директор ЦБС М. Гриб, де вона акцентувала, що сучасна бібліотека охоплює всі аспекти життя пересічного мешканця, допомагає у вирішенні різних життєвих питань. Детальніше на нових послугах бібліотеки зупинилась методист Ярмолинецької ЦБС Слободян О. Л., яка провела презентацію по темі і ознайомила присутніх з новим методичним посібником «Бібліотеки Ярмолинеччини: розвиваємо місцеві громади», який підготувала для цього семінару.
Головний бібліограф-краєзнавець Москаленко В. М. надала консультацію щодо надання краєзнавчих та туристичних послуг. Бібліотеки Ярмолинецької ЦБС готуються до вересневого ярмарку інноваційних бібліотечних послуг і надані консультації своєчасні та актуальні.
Заступник директора по роботі з дітьми Черевуля А. Л. підняла питання активізації дитячого читання в літній період.
Також були вирішені питання щодо збору літератури у «Бібліотечку для захисника».
Переглядів: 487 | Додав: irusYa | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

14 липня 2014 року працівники Ярмолинецької ЦБС провели обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади. До уваги бібліотечних фахівців Ярмолинецька ЦРБ підготувала стенд з порівняльними таблицями до Проекту Закону України «Про внесення змін до Констиуції України».
Директор ЦБС Гриб М. А. надала роз’яснення щодо змін Конституції України. Присутні ознайомились з презентаційним матеріалом віце-прем’єр міністра України В. Гройсмана «Децентралізація влади. Реформа місцевого самоврядування». При обговоренні змін працівників особливо хвилювало питання стану бібліотек в результаті децентралізації влади, а також своєчасність конституційної реформи в складний соціально-політичний час для України. Бібліотечним працівникам надано рекомендації щодо оформлення стендів з матеріалами по даній темі та ознайомлення громад сіл з пропонованими змінами до Конституції України.
Переглядів: 543 | Додав: irusYa | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів