П`ятниця, 29.03.2024, 13:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2019 » Серпень » 8 » Засідання клубу за інтересами "Юність і закон"
14:44
Засідання клубу за інтересами "Юність і закон"

В сучасних умовах розбудови правової системи України, що базується на зміцненні прав людини і громадянина, важливим є піднесення на належний рівень правосвідомості і правової культури населення.

У бібліотеці ЦРБ завжди до послуг відвідувачів постійно діюча виставка на тему правового виховання населення «Правова держава: сутність та поняття» де можна знайти корисні для себе матеріали про права людини в Україні і світі.

Працівниками ЦРБ проводиться активна соціокультурна робота з питань правового виховання. Проведення масових заходів спрямоване на підвищення правової культури населення району.

В Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці діють клуби за інтересами правознавчого напрямку:

  • «Юність і закон»,
  • «Майданчик для дискусій».

Дані клуби покликані здійснювати виховний процес шляхом залучення підлітків, молоді у різні види діяльності на соціалізацію молодої людини. Соціальна допомога та послуги дітям, підліткам, молоді та різним категоріям сімей надаються спеціалістами з соціальної роботи, соціальними педагогами, психологами, юристами та іншими фахівцями, які мають відповідну освіту. Засідання клубів за інтересами проходять у формі лекцій, бесід, тренінгів, творчих вечорів, дискусій, зустрічей з цікавими людьми.

В рамках клубу «Юність і закон» 23травня пройшло засідання круглого столу під назвою «Школа – вільна територія від цькувань і побиття»

Мета заходу: активізувати пізнавальні інтереси підлітків та підвищувати правову культуру як майбутніх громадян своєї держави; розширювати світогляд учнів, прищеплювати їм загальнолюдські цінності; виховувати відповідальність за власні дії, уміння працювати у команді, доброзичливість та тактовність.

На захід були запрошені: Кравчук Артем Юрійович – капітан поліції, заступник начальника Ярмолинецького відділу поліції, Шедловський Ярослав Миколайович – капітан поліції, начальник превентивної діяльності Ярмолинецького відділу поліції, Костюк Наталія Валеріївна – заступник начальника відділу «Ярмолинецьке бюро правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги», учні професійного ліцею.

Відкрила захід бібліотекар читального залу Денисюк Світлана словами Генрі Форда, який писав: «Зібратись разом – це початок, триматись разом – це прогрес, працювати разом – це успіх».

На засіданні круглого столу велику увагу приділялось найболючішій темі сьогодення булінгу. Булінг – залякування, цькування, знущання, побиття, псування майна – це те, що сьогодні відбувається у школах, де навчаються діти.

Булінг – це психологічна катастрофа, яка з кожним роком набирає все більших масштабів, приймає більш сучасні форми.

Працівники поліції розповіли учням види адміністративних правопорушень неповнолітніх, обговорили причини підліткової злочинності та відповідали на поставлені учнями запитання. Наталія Костюк звернула увагу присутніх на тему насильства в сім'ї та булінг.

Учасникам заходу було запропоновано переглянути відеоматеріал "Насильство в сім'ї порушує права", приймали участь у грі «Знавці права»: задавали запитання в яких учасники проявляли швидкісь, активність та знання; інтелектуальній розминці «Магічне число 3»: в якому брали участь три учасники та відповідали на три запитання; грі «Перевертні»: розшифровували слова – перевертні; та в правових задачах: давали правову оцінку даним ситуаціям, приймали участь у вікторинах.

Захід допоміг молоді закріпити знання по захисту своїх прав.

Але не лише свої права слід знати але й обов'язки про які дізналися учні на заході.

Відрадно, що у ході гри молодь показала свою ерудованість, компетентність у питаннях законодавства і права.

Самих активних учасників заходу було нагороджено пам'ятними подарунками.

 

Переглядів: 256 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів