П`ятниця, 19.04.2024, 11:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2020 » Квітень » 16 » Всесвітній день книги та авторського права
13:06
Всесвітній день книги та авторського права
                                                      
     Щорічно 23 квітня, починаючи з 1996 року, у всьому світі відзначається Всесвітній день книги та авторського права.  Цього дня купують, дарують, читають книжки.  Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, відігравала провідну роль у його духовному розвитку, тісно поєднувала покоління. Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості сучасного світу.
    Це свято покликане віддати данину уваги і шани книгам і їх авторам, закликати молодь знаходити задоволення у читанні, поважати безцінний вклад тих, хто творчістю сприяє соціальному і культурному розвитку людства. Книга — одне з найбільших див, створених людиною. З книги ми дізнаємося про минуле та день сьогоднішній, вона веде нас у захоплюючу подорож по країні Знань: розповідає про те, як вирощують хліб і зводять будинки, варять сталь і приборкують ріки. Недарма і прислів’я є: «Хліб годує тіло, а книга — розум».
   Саме бібліотеки завжди були посередниками між світом книжкової культури та читачами. В Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці велику кількість творів, що виходять з друку,  бібліографічні видання, бібліотекарі активно використовують у своїй роботі, знайомлячи з ними читачів, підвищують свою професійну культуру. Передбачаючи читацькі запити, намагаються оперативно придбати літературу. Організовують книжкові виставки, проводять переконливу презентацію  творів та знайомлять з поетами-письменниками не лише свого краю, а й усієї України.
   Наша рідна Ярмолинеччина багата творчими талантами. У нашому містечку не один рік плідно працює літературний клуб «Автограф»
   Так,  до свята була організована книжкова виставка «Читай наше - шануй рідне», де презентовані книги відомих сучасних авторів, та ярмолинецьких літераторів, таких як Віра Туз, Галина Корицька, Марія Дячок, Катерина Бучуляк, Жанна Олійник, Микола Коваль, Микола Швець Галина Колотило, та інші. Більшість з них мають творчі збірки, публікуються в засобах масової інформації.  Саме перед цим святом світ побачила восьма збірка Валентина Мазура «Тільки любов…», де розміщені твори про вселенську любов, любов до Вітчизни, жінки та природи.
   Зазвичай цього дня проводилися зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених книг, різноманітні конкурси, вікторини, акції, але зважаючи на пандемію Covid-19 і карантин, усе це перемістилося в Інтернет простір. У мережі Ви можете знайти ряд посилань, де можна знайти безкоштовні книги українською, типу: e-bookua.org.ua, chtyvo.org.ua, litopys.org.ua, ukrlib.com.ua та ряд інших сайтів.
   З нагоди Всесвітнього Дня книги та авторського права сердечно вітаємо письменників, видавців, бібліотекарів, книгорозповсюджувачів, усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово! А всім шанувальникам книги бажаємо нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення!
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 502 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів