П`ятниця, 29.03.2024, 02:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2019 » Лютий » 19 » Вечір пам'яті «Вони за тим злетіли в небо, щоб в мирі й щасті ми жили».
17:12
Вечір пам'яті «Вони за тим злетіли в небо, щоб в мирі й щасті ми жили».


На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння. Пройшло п’ять років від трагічних подій на Майдані.

19 лютого 2019 року в читальному залі Ярмолинецької центральної районної бібліотеки проведено тематичний захід до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні «Вони за тим злетіли в небо, щоб в мирі й щасті ми жили». У заході взяли участь: голова Ярмолинецької РДА, учасник АТО Шутяк Андрій Васильович, начальник відділу культури РДА Гжегожевський Євген Едуардович, керівник військового клубу «Молодіжна козацька січ Ярмолинеччини», ветеран російсько – української війни Пронак Федір Анатолійович, голова спілки ветеранів АТО Ярмолинеччини, ветеран російсько – української війни Ковалевський Олександр Олександрович.

На годинні пам’яті були присутні учні 6 та 7 класу гімназії Ярмолинецького НВК та учні Державного навчального закладу Ярмолинецького агро – промислового центру професійної освіти.

У своєму виступі очільник району наголосив на єдності нашої країни, підкреслив, що ми всі є українці і ніщо не зможе зламати наш дух та свободу. Присутні переглянули відеоролик «Майдан». Він нагадав кожному про ті трагічні події, що відбулися у ті роки.

Ведучі заходу Людмила Курятнік, Світлана Денисюк разом з учнями відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності у Києві у 2013 – 2014 роках, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні Хмельниччини, спільно виконали державний гімн України. Також захід супроводжувався тематичними піснями, віршами. Пісню «Браття українці» виконав учень першого курсу Державного навчального закладу Ярмолинецького агро – промислового центру професійної освіти Чайка Максим, власний вірш «Сповідь матері» прочитала поетеса, член Конгресу Літераторів України, член літературного клубу «Автограф» Жанна Олійник. Учні 6 класу гімназії Ярмолинецького НВК Курятнік Вадим, Данильчук Богдан, Граб Анастасія та Гнатюк Діана, які уособлювали мітингувальників прочитали зворушливі патріотичні вірші. Присутніми вшановано Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. Для глядачів було підготовлено фотоілюстративну експозицію «А Небесна Сотня відлетіла в небеса».

Захід пройшов в атмосфері патріотизму та болю за тими, хто не вагаючись, ціною власного життя заплатив за право жити у вільній, демократичній, правовій державі. Почуте і побачене під час зустрічі-вшанування викликало щирі почуття в учасників. Герої не вмирають, вони завжди будуть в наших серцях! Слава Україні! Героям Слава!

Переглядів: 542 | Додав: svitlana_denisuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів