Субота, 20.04.2024, 04:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2023 » Травень » 19 » Свято української душі
17:13
Свято української душі

У  третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки.

Для жителів нашої громади ранок цього дня розпочався ще до світанку з повітряної тривоги. Та після відбою тривоги люди звично взялися до своїх справ – з вдячністю нашим Збройним силам і з молитвою за воїнів.
Хвилиною мовчання на спомином про полеглих Героїв і молитвою за захисників розпочалися в Ярмолинецькій громаді урочистості з нагоди Дня вишиванки на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку в центрі селища. Таким самим настроєм були сповнені і слова привітання, з якими до жителів громади звернувся заступник Ярмолинецького селищного голови Іван Березовський – побажанням усім нам невтомної підтримки українських Сил оборони і мирного неба.
На святі лунали вірші наших поетів, членів Хмельницького осередку ВТС «Конгрес літераторів України» , членів літературного клубу «Автограф», що діє при Ярмолинецькій центральній бібліотеці: Жанни Олійник, Валентина Мазура та голови районного осередку «Просвіта»  ім.. Т.Г. Шевченка – Миколи Побережного.
Звуки бандури від учнів та викладачів Ярмолинецької школи мистецтв звучали піднесено та життєствердо. Бо наше сьогодення мов той візерунок на вишиванці, де переплелися нитка чорна та червона, журба та любов, сум та радість.
 Працівники Ярмолинецької центральної та Ярмолинецької дитячої бібліотек підготували книжкові виставки та виставки робіт місцевих вишивальниць «Вишиванка  - символ української душі».
На завершення працівники культури громади,  члени літературного клубу «Автограф», працівники селищної ради та небайдужі, прийняли участь в організованому флешмобі «Я люблю Вишиванку».  Всі разом вони утворили "живий" символ української культури - український вінок з вишитих рушників та стрічок. В центрі віночка діти майоріли українськими прапорами.
Вишиванка пройшла крізь віки і нині радує  всіх своїм колоритом та розмаїттям.  То ж нехай цей символ завжди буде у Вашій оселі, як ознака великої любові і незрадливості.
Переглядів: 274 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Травень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів