Четвер, 25.04.2024, 18:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2019 » Жовтень » 10 » Слава захисникам України
08:49
Слава захисникам України

 14 жовтня Україна відзначає триєдине свято – свято Покрови, День українського козацтва і День захисника України.

 Напередодні, 9 жовтня в читальному залі Ярмолинецької центральної районної бібліотеки для студентів Ярмолинецького агропромислового центру професійної освіти та учнів Ярмолинецького НВК було проведено патріотичну годину «Слава захисникам України», за допомогою якої присутні мали змогу зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які своїми звершеннями здобували й відстоювали свободу та незалежність, поспілкуватися з героями сьогодення – які нині боронять державу.

  На заході були присутні : майор Ярмолинецького районного військового комісаріату Сергій Миколайович Щербатюк, учасник Революції Гідності, ветеран російсько-української війни, керівник військово-патріотичного клубу районної організації ТСО України «Молодіжна козацька січ Ярмолинеччини» Федір Анатолійович Пронак, учасник російсько-української війни Анатолій Миколайович Щудляк.

 Душевна розповідь бійців викликала великий інтерес в учасників зустрічі. Діти не залишилися байдужими до спогадів, у багатьох були сльози на очах, гордість за таких синів рідної землі. Учасники розповіли присутнім про своє перебування в зоні ООС, про завдання які виконували на сході України. Власні патріотичні пісні прозвучали у виконанні Федора Пронака, які розчулили всіх присутніх. Було продемонстровано відеоролик про шлях, що пройшли і проходять українські воїни з часів козацтва до сьогодення. У виконані учня Ярмолинецького агропромислового центру професійної освіти Максима Чайки прозвучала пісня про Україну.

  Ведучі заходу Людмила Курятнік та Світлана Денисюк зробили екскурс в історію виникнення свята українського козацтва та Дня захисника України і наголосили, що ці свята є днем пам’яті та пошани всіх, хто упродовж століть боровся за свою землю та відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності.

  Насправді – не багато в нас таких важливих дат, як день тих, чия професія – захищати Батьківщину. Тож щиро, від усього серця вітаємо всіх захисників Вітчизни із святом. Бажаємо витримки, терпіння та наснаги, а головне здоров’я. нехай любов до рідного краю й людська шана надихають Вас на нові звершення у почесній і благородній справі – служіння народу України.

  Усі присутні заходу мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Будь готовий захищати Вітчизну», на якій представленні книги про козацтво, УПА та воїнів ООС, художні твори про події на сході України.

Переглядів: 459 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів