Четвер, 28.03.2024, 19:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2019 » Жовтень » 24 » Презентація книги "Покрова через Збруч"
14:59
Презентація книги "Покрова через Збруч"

 

23 жовтня у Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці відбулась презентація збірки оповідань «Покрова через Збруч». Це заключна частина трилогії «Через Збруч», що побачила світ протягом 2019 року. Автори третьої частини – письменники з обох сторін мальовничого Збруча: Лора Підгірна (м. Кам’янець-Подільський), Ерко Красовський (м. Івано-Франківськ), Тетяна Граб (смт. Ярмолинці), Оксана Зененко (м. Херсон), Матічин Ярослава (м. Львів), Ольга Саліпа (м. Хмельницький), Оксана Почапська (м. Кам’янець-Подільський) та Ольга Деркачова (м. Івано-Франківськ).

 На зустріч із читачами до Ярмолинецької центральної районної бібліотеки завітали троє представниць авторського колективу наша землячка Тетяна Граб, Оксана Почапська та Лора Підгірна, яка і є упорядницею збірки.

Традиційною частиною книжечки став святочний стравопис. Місце у ньому для себе знайшли рецепти страв, котрі готували наші бабусі-прабабусі у час осінніх свят, переважно на Покрову.

  Аби дати уявлення присутнім про зміст збірки, кожна з авторок прочитала короткий уривок з свого оповідання.

  У творі Оксани Почапської розповідається про журналістку, яка потрапляє в зону АТО. Перебувавши на передовій, вона розуміє ціну людського життя.

  "«Покрова через Збруч» вийшла різножанровою. Є тут і вишукане кохання, і життєві історії. Кілька авторів передали повстанський дух,  розповіли про драматичні сторінки історії та життєву долю українців. Є тут і про наших новітніх героїв. Кожне оповідання щемливе, трепетне.Кожен сюжет вартий екранізації", – розповіла Лора Підгірна.

  Чому саме Покрова?
 На Покрову Пресвятої Богородиці Україна відзначає свято своїх захисників – тих, котрі боронили її в минулому, і тих, хто тримає оборону зараз. У збірці відбилося прагнення наших людей бути захищеними. Кожна нація, на думку авторок, мала право виговоритися, виказати свою історію, а українці цієї можливості не мали. «Тому саме завдяки таким книгам з’являється можливість ідентифікувати себе українцями», – зауважує Тетяна Граб

 З чудовими розповідями авторів збірки переплітались захоплюючі виступи квартету скрипалів «Віола» Ярмолинецької школи мистецтв з композицією «Коли заснули сині гори», Анюти Березюк з композицією «Музика таємного саду» (викладач Наталія Супрун) та барда, члена літературного клубу «Автограф» Леоніда Незбжицького із власними піснями.

Авторки збірок подарували районній бібліотеці примірники своїх творів «Покрова через Збруч» та «Великдень через Збруч». Тож запрошуємо усіх бажаючих до приємного та цікавого читання.

Переглядів: 409 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів