П`ятниця, 29.03.2024, 11:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2022 » Вересень » 21 » Презентація книги Ігоря Байдака "БАЙДАКтар"
09:20
Презентація книги Ігоря Байдака "БАЙДАКтар"

     В Ярмолинецькій центральній бібліотеці відбулась
тепла творча зустріч «Музика душі» з добре відомою у нашому краї людиною Ігорем Миколайовичем Байдаком - знаним у Хмельницькій області і поза її межами українським журналістом, краєзнавцем, поетом, фотографомколекціонером.

  Ігор Байдак член Національної спілки журналістів України та Хмельницької міської літературної спілки «Поділля». Автор  поетичних збірок, комплектів туристичних листівок «Місто між Богами», «Тера героїка», «Хмельниччина туристична», путівника «Стежками рідного краю», співавтор інформаційного довідника «Сатанів — місто-легенда, місто-курорт» . Лауреат Хмельницької міської премії в галузі історії, культури та мистецтва імені Богдана Хмельницького.
Цьогоріч до дня міста Хмельницького отримав премію премію імені Михайла Орловського у галузі краєзнавчих досліджень отримає член Національної спілки журналістів України Ігор Байдак. Цю нагороду йому присуджують за «вагомий особистий внесок у вивчення та дослідження історії міста Хмельницького, охорону та популяризацію пам’яток історії і культури». Номінант отримає диплом та премію у 5000 гривень
 Сьогодні працює у туристичній фірмі. Як екскурсовод розробив низку авторських турів. Ігор Байдак запровадив для них безкоштовні “розвантажувальні” екскурсії історичним центром Хмельницького для вимушено переселених осіб, збираючи навколо себе натовпи.
Основна тематика творчості Ігоря Байдака – Україна та утвердження національної свідомості, інтимна лірика, гумор і сатира.
 Наша нація споконвіку славиться творчістю та вмінням римувати. Саме у скрутні часи з’явилась ще одна збірка віршів «БАЙДАКтар», яка власне і була презентована. Екземпляр цієї книги знаходиться в Національному музеї літератури України в місті Києві.
«Моє прізвище Байдак, мені пощастило. На обкладинці збірки палає кремль, а ззаду справжній «Байрактар» летить, успішно нищить наших ворогів на фоні українського тризуба», - каже автор книги. Це надихнуло поета на видання книги.
 «БАЙДАКтар» – це нова кишенькова збірка. У книзі надруковані сатиричні гуморески про російське військо, які звеселяють людей. Автор називає їх "байдактарами". Каже, спочатку вірші виставляв на своїх сторінках у соцмережах, де вони здобули популярність серед підписників.
   Окрім тих поетичних творів, що увійшли до виданого «БАЙДАКтару», в поета вже дуже багато написано нового. Вистачить на ще одну збірочку. Чимало адресовано видатним людям сучасності – Анджею Дуді, Еммануелю Макрону, Джо Байдену, Карлу Нагаммеру, Віктору Орбану, Віталію Кіму. Автор хоче, аби вірші були вручені адресатам особисто. Подекуди це вже вдалося.
По-особливому сподобались авдиторії вірші, присвячені Привиду Києва, Чорнобаївці, Херсону та бандерівцям.
В кінці зустрічі Ігор Байдак давав автографи усім охочим, хто придбав збірку. Усі виручені гроші, а також отримана премія, спрямуються на потреби наших захисників. 
Переглядів: 276 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів