Вівторок, 07.05.2024, 12:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2024 » Лютий » 8 » На крилах творчості
10:51
На крилах творчості

    У читальній залі Ярмолинецької центральної бібліотеки сьогодні знову людно, зібрались шанувальники друкованого слова на зустріч, присвячену  визначній події в літературному житті нашої громади, - народженню нової книги нашої місцевої письменниці Тетяни Безушко-Граб під назвою «Крила».

    Хтось із визначних сказав: «Як добре, що ми навчилися тримати удари життя, тримати світ довкола нас своїми ніжністю і любов’ю, своїми силою і терпінням, своєю мудрістю… Тримати і самим триматися за тоненьку гілочку, назва якій надія». Які доречні і водночас зворушливі  для нас  на сьогоднішній день слова. Чи не так?  Адже без надії неможливо жити, працювати, творити, навіть під час сьогоднішніх жахіть.
     Іноді ми часто шукаємо чогось екзотичного, незвичного, здавалось би, навіть казкового, нездійсненного, десь деінде, зовсім не помічаючи, що самі є частинкою сьогоднішнього дива, адже  не знаємо, що чекає на нас завтра. Саме про такі події розповідає на сторінках своєї збірки новел пані Тетяна. До речі, сама збірка поділяється на два розділи: один із яких розповідає про звичних нам героїв, чи то сусідів, родичів, друзів, знайомих, доля яких якось пов’язана з мирним життям; інший же розділ подає  читачеві реальні життєві історії, побачені чи почуті, пережиті, осмислені кожним із нас вже після повномасштабного вторгнення. І якщо одні новели повертають нас до спогадів про дитинство, навчання чи просто до реальних позитивних моментів із життя, то  під час читання інших навертаються сльози, розпач, але водночас сила і ненависть, адже саме такими є герої цих новел, з великою і сильною душею велетів, ніжною і люблячою, співчутливою і незламною. І хто як не справжня жінка здатна передати такі емоції, тримаючи свого читача у напружені, з вірою у Перемогу? Саме такою є наша сьогоднішня гостя: тендітна і сильна, зворушлива і по-жіночому чарівна.
     Привітати пані Тетяну прийшли колеги із Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді на чолі з директором Михайлом Маринюком, який, побачивши інформацію про презентацію збірки, просто не зміг залишитись осторонь, щоб не привітати авторку. А для пані Тетяни це стало приємним сюрпризом.
      На творчу зустріч завітала директорка Ярмолинецького будинку дитячої та юнацької творчості Марина Краснопортко. Вона привітала Тетяну з дебютом її збірки, побажала міцного здоров’я, вдячних вихованців, мирного неба та надалі надихати молодь до творчості. Привітати нашу гостю прийшла донька Анастасія, яка, без сумніву, пишається своєю матір’ю і теж має власні проби пера, а ще друзі і просто поціновувачі її таланту. Редакторка місцевого тижневика «Вперед» Алла Гуменюк привітала авторку з виходом книги та присвятила їй власний вірш. Тож  Ярмолинеччина виплекала цілу династію талановитих творчих людей, які своєю працею прославляють нашу Ярмолинецьку громаду.
       Працівники Ярмолинецької  книгозбірні приєдналися до усіх привітань, а на згадку директорка Олена Слободян подарувала пані Тетяні скромний подарунок, побажала миру, здоров’я, вдячних читачів, нових збірок, креативних ідей та можливості якнайшвидше втілити їх у життя.
Переглядів: 197 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів