Вівторок, 19.03.2024, 13:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2018 » Листопад » 9 » Міжнародний фестиваль у бібліотеці
10:07
Міжнародний фестиваль у бібліотеці


DOCUDAYS UA XV мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, який проходить в містах України. В Хмельницькій області цей фестиваль проходитиме із 6 по 23 листопада. Ярмолинецька центральна районна бібліотека являється партнером цього фестивалю.

8 листопада, в читальну залу Ярмолинецької центральної районної бібліотеки, завітали Анастасія Площинська – директор ГО «Подільська правова ліга», регіональний координатор DOCUDAYS UA XV мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини та Оксана Осарчук – менеджер з комунікацій ГО «Подільська правова ліга». Тема їх виступу – посттравматичний синдром учасників АТО та вимушено переміщених осіб. На початку заходу транслювався документальний фільм «Явних проявів немає» українського режисера Аліни Горлової. Головна героїня фільму – Оксана Якубова, їй 46 років, на даний час працює економістом Міністерства економіки України, яка пережила втрату рідних людей та відважилась на зйомки. Цей фільм створений на реальних подіях про права людини, про актуальні питання, як людина переживає стрес, тобто посттравматичний синдром. Режисер відобразила у сюжеті фільму як цій жінці важко реабілітуватися після тих трагічних подій, що її спіткали. Адже вона втратила не тільки кохану людину, але й найдорожче - дітей дванадцять та восьми років. Оксана має багато нагород, адже вона після тих трагічних подій пішла воювати на війну. У фільми показано як лікарі та психологи працюють із Оксаною. Основна сюжетна лінія фільму це – стан душі людини, яка пережила жахіття війни, не була покалічена чи поранена, але психологічнонездорова, тому й назва фільму - «Явних проявів немає».

Також Анастасія Площинська розповіла присутнім про послуги ГО «Подільська правова ліга», допомогу громадянам, зокрема учасникам АТО. Донесла до учасників заходу про обласну програму, яку розробив Хмельницький обласний департамент соціального захисту населення. Кошти цієї програми спрямовані на реабілітацію воїнів АТО та переселенців.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 405 | Додав: svitlana_denisuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів