П`ятниця, 19.04.2024, 00:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2019 » Червень » 21 » Літературно-мистецьке свято «Чарівна симфонія слова»
13:51
Літературно-мистецьке свято «Чарівна симфонія слова»
20 червня у бібліотеці-філіал с. Глушківці відбулось літературно-мистецьке свято «Чарівна симфонія слова» з заслуженим майстром народної творчості Антоном Євдокимовичем Грибом.
     Народився Антон Євдокимович  7 листопада 1938 року в селі Слобідка-Глушковецька Ярмолинецького району. Тут минуло дитинство, звідси простелився шлях до прекрасного. Після закінчення Солобковецької середньої школи, служив в армії, навчався в Погірцівському профтехнічному училищі, що на Львівщині. Згодом поступив на факультет живопису і графіки Московського університету мистецтв. В 1970 році заочно закінчив філологічний факультет Одеського університету.
    Недарма в народі кажуть: якщо людина талановита, то вона талановита в усьому. Тобто, талант, як правило, багатогранний. Саме такі слова притаманні нашому земляку: заслуженному майстру народної творчості України, поету, гумористу, живописцю, автору багатьох збірок , посібників, монографій, автобіографічних повістей та ряду прозових творів.
  На заході були присутні рідні, знайомі та друзі письменника, представники Солобковецької сільської ради, працівники культури, районної газети «Вперед», районнної бібліотеки, місцеві вчителі. 
   Завідуюча бібліотекою Алла Юхимівна Тиж детально розповіла про життєвий та творчий шлях Антона Гриба.
    Староста села Микола Гринчак привітав гостя на його маленькій батьківщині та подякував майстру за активну життєву позицію, любов до рідної землі, культури, народних традицій.
   У виконанні членів клубу «Любава», який діє при Глушковецькій бібліотеці-філіал звучали пісні на вірші Антона Гриба, учасники читали гумор та вірші поета.
     Приємною несподіванкою для дітей, які виконали пісню «Зайчики» на слова автора, були корзинки у вигляді солом'яних птахів виготовлених власноруч автором та наповнених солодощами.
    Алла Тиж підготувала та провела презентацію картин нашого земляка. Однокласники та друзі ділилися спогадами про дитячі та юнацькі роки проведені з Антоном Грибом.
    На згадку про зустріч Антон Євдокимович подарував книги своїх поезій всім присутнім.
     Слова подяки, в адресу поета,звучали з вуст присутніх за чудову та неперевершену творчість.
  Сподіваємось, що зустріч з Антоном Грибом залишила в присутніх тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше його творів.
Переглядів: 390 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів