Вівторок, 23.04.2024, 21:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2019 » Серпень » 21 » Герої ХХІ століття: борці за незалежність
14:46
Герої ХХІ століття: борці за незалежність

Горить свіча і пам’яті сльоза

Додолу з неї краплями стікає

Земля ридає, плачуть небеса.

Героїв Україна пам’ятає.

Сьогодні 21 серпня на передодні Дня Незалежності України, в читальній залі Ярмолинецької центральної районної бібліотеки відбувся захід «Герої ХХІ століття: борці за незалежність» приурочений 28-й річниці Незалежності України.

На заході були присутні: заступник голови районної ради Борис Лис, начальник відділу культури райдержадміністрації Євген Гжегожевський, депутат Хмельницької обласної ради, керівник штабу Олександра Гереги Андрій Шутяк, голова спілки ООС Ярмолинеччини Олександр Ковалевський, краєзнавець Петро Добрянський. Також були присутні родичі загиблих. Усі разом зібралися, аби з гідністю вшанувати світлу пам'ять загиблих героїв в зоні операції об’єднаних сил.

Розпочався захід хвилиною мовчання в пам’ять про тих, хто боронячи нашу землю від агресора, поклав своє життя.

Наша ярмолинецька земля втратила дванадцятьох захисників, які загинули на Сході нашої держави. У пам’яті земляків вони назавжди залишаться мужніми героями, які з честю виконали свій головний обов’язок – захист рідної країни.

Серед них:

Бойко Петро Леонідович,  
Костишин Ярослав Мирославович,
Лабань Роман Олегович,
Середюк Олег Олександрович,
Борбуцький Юрій Іванович,
Вовк Алла Юліанівна,
Хоптяр Сергій Вікторович,
Бабенко Валентин Олександрович,
Кушнір Юрій Миколайович,
Казміров Олександр Вікторович,
Хованець Ігор Володимирович,
Хоптяр Володимир Борисович.

Усі гості, що мали слово для виступу не стримували емоцій, говорили схвильовано та із сльозами на очах, адже болить не тільки рана у родичі загиблих, болить одне велике серце українського народу.

Мати загиблого воїна Юрія Кушніра Євгена Іванівна зачитала свій власний вірш, який присвятила своєму сину, і зазначила, що такі зустрічі допомагають їм спільно пережити те горе, яке спіткало їхні родини.

У заході, що підготувати працівники бібліотеки, мали місце українські патріотичні пісні у виконанні Максима Чайки, вірші про Україну декламувала Юлія Дереш.

До родичів загиблих зі словами співчуття звернувся керівник штабу Олександра Гереги Андрій Шутяк, який вклонився рідним Героїв за те, що виростили і виховали справжніх патріотів своєї країни та вручив цінні подарунки.

Директор Ярмолинецької централізованої бібліотечної системи Олена Слободян наголосила берегти пам'ять про наших земляків, які поклали своє життя за мирне небо над нашою головою і вручила подарунки від колективу бібліотеки та книги «Герої не вмирають» власного видавництва.

Ведуча Людмила Курятнік підсумувала, що жодні теплі слова які сьогодні звучали на нашому заході не повернуть дружині чоловіка, а ні мамі сина чи дочки. Але, однозначно, що ми повинні розуміти одну дуже просту річ, що жодна нація не має майбутнього, якщо ми не будемо пам’ятати своїх героїв. І сьогодні ми всі разом засвідчуємо ту незмірну повагу нашим героям , які загинули поклавши своє життя за те, що ми маємо можливість сьогодні працювати, ходити під мирним спокійним небом на нашій території. Від усієї душі побажала присутнім Божого благословення, мирного неба, міцного здоров’я, родинного затишку і впевненості у прийдешньому дні.

Працівниками бібліотеки організовано книжкову виставку «Мужність приречена на безсмертя», де представленні фотографії воїнів, які загинули за нашу незалежну Україну та поетичні збірки Ярмолинецької центральної районної бібліотеки по даній темі.

Переглядів: 382 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів