Четвер, 25.04.2024, 09:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2019 » Березень » 12 » Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема
14:37
Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема

У березні 2019 році вся  світова громадськість відзначає 205 – річницю від дня народження геніального поета України – Тараса Григоровича Шевченка. Шевченко оспівував і прославив свій народ, розкрив українську душу, осмислив минуле, сучасне і майбутнє. Його твори бентежать серце, захоплюють багатством образів, багатогранністю  почуттів. Особливо актуальна проза Тараса Шевченка в наш час боротьби за Українську державність. Його вірші звучали на Майдані та допомагають бійцям ООС.

Ярмолинецька центральна районна бібліотека разом з Ярмолинецькою дитячою школою мистецтв та Ярмолинецьким  агропромисловим центром професійної освіти не залишились осторонь цієї знаменної дати і 11 березня 2019 року  провели літературно-музичне свято: «Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема». 

Ведучі заходу Денисюк Світлана та Курятнік Людмила ознайомили присутніх з життям і творчістю Кобзаря, розкрили його багатогранну і творчу особистість. Життєдайне і завжди у всі часи актуальне слово безсмертного Кобзаря хвилювало серце молоді Агропромислового Центру професійної освіти. Ведучі заходу  наголосили, що спільним обов’язком всіх громадян України є шанувати пам'ять нашого Пророка та глибше замислитись над його закликами і заповітами.

На літературно-музичному святі власний вірш продекламувала член конгресу літераторів України, член літературного клубу «Автограф» який діє при Ярмолинецькій ЦРБ Жанна Олійник. Також поезію Шевченка декламували:учениця 1 курсу ДНЗ «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти», переможниця 2 етапу обласного конкурсу «Шевченко з нами» Терлецька Анастасія, учениця 2 курсу  ДНЗ «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти» Кравцова Сніжана, учениця 6 класу гімназії Ярмолинецького НВК Діана Гнатюк. Танцювальний колектив Ярмолинецької дитячої школи мистецтв подарував присутнім хореографічну композицію «Козачата», та український жартівливий танець під керівництвом  Юлії Акулінушкіної. Учениця Ярмолинецької дитячої школи мистецтв   Лобода Марина виконала  пісню «Зацвіла в долині червона калина» під керівництвом Надії Сапаргаль,   Літвінова Софія учениця 3 класу дитячої школи мистецтв виконала українську народну пісню «Взяв би я бандуру» під керівництвом Школяр Сніжани. Для присутніх був продемонстрований відеоролик про життя та творчість Тараса Григоровича Шевченка. Наприкінці літературно-музичного свята тріо учнів Ярмолинецької дитячої школи мистецтв   у складі: Артушян Крістіни, Лободи Анастасії та Герасімової Лізи виконали пісню «Заповіт» під керівництвом Гаврилюк Тетяни.

 До святкування 205 річниці з дня народження  Т.Г.Шевченка співробітниками Ярмолинецької центральної районної бібліотеки підготовлено книжково-ілюстративну виставку «Свята пора Кобзаря».

Присутні поклали квіти до пам’ятника  Шевченка

Вчитуймося ж, люди добрі, у Шевченкові слова, аналізуймо і приймаймо їх у свої серця.

Переглядів: 456 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів