Субота, 20.04.2024, 01:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2016 » Жовтень » 27 » Всеукраїнський літературний фестиваль "Зернослово " на Ярмолинеччині
14:08
Всеукраїнський літературний фестиваль "Зернослово " на Ярмолинеччині
25-26 жовтня на базі Ярмолинецької централізованої бібліотечної системи проходив Всеукраїнський літературно – мистецький фестиваль «Зернослово», який було проведено з ініціативи директора Хмельницького обласного літературного музею Василя Горбатюка і за сприяння Хмельницької обласної організації Національної Спілки письменників України.  На фестиваль завітали  гості – письменники Вінницької, Житомирської, Тернопільської, Львівської, Хмельницької областей – члени Національної Спілки письменників України, літератори Ярмолинеччини, члени поетичного клубу «Автограф» Ярмолинецької ЦРБ, учні та вчителі професійного ліцею,  шкіл району, бібліотечні працівники, шанувальники українського слову та літератури рідного краю. Відкриття фестивалю відбулось в приміщенні районної бібліотеки для дітей, яке гарно оформили в осінньому стилі, окрасою стала велика емблема фестивалю на сцені.  Відкрили свято співаки, музиканти і композитори брати Гжегожевські своєю піснею «Поділля». Бібліотекарі вручили почесним гостям запашний коровай з написом «Зернослово». Ведуча заходу бібліотекар Людмила Курятнік розповіла історію Ярмолинець і представила гостей свята, викликала їх на сцену. Від представників місцевої влади слово сказав  керуючій   справами районної ради Анатолій Лис.  Голова Хмельницької організації НСПУ Василь Горбатюк коротко знайомив присутніх з нашими гостями. Дуже тепло ярмолинчани приймали  Ігора Гургулу зі Львова, Анатолія Мартинюка з Вінниці, Анатолія Сірика з Житомира, Жанну Юзву з Тернополя, Ніну Шмурикову, Михайла Цимбалюка, Анатолія Ненцінського, Ростислава Балему, Віталія Міхалевського, Людмилу Веселу, Ольгу Остапчук з Хмельницької області. Приїхали  привітати колег – літераторів голова Хмельницької організації «Конгрес літераторів України» Володимир Захар’єв, наш земляк, уродженець с. Слобідка – Глушковецька, літератор, заслужений майстер декоративно – прикладного мистецтва Антон Гриб, який зараз проживає у Житомирі.Від імені поетів клубу "Автограф" виступила поетеса Жанна Олійник. Музичні вітання лунали від юної бандуристки з с. Солобківці Валерії Стрихарчук, саксофоніста Сергія Авілова.  Ярмолинецькі бібліотекарі отримали в подарунок від літераторів України нові цікаві книги з автографами авторів.
            Після завершення урочистої частини відкриття фестивалю гості поїхали з екскурсією місцями нашого славного земляка,  лауреата шевченківської премії Костя Гордієнка. Відвідали музей письменника в бібліотеці с. Михайлівка, де завідуюча Антоніна Зупанець ознайомила з унікальними експонатами, завітали на малу батьківщину, де народився Гордієнко в с. Микитинці, побували у криниці, де письменник любив зустрічатися з земляками, поспілкувались з жителями села, які поділилися своїми спогадами. Також переїхали в село Загінці Деражнянського району,  де в місцевій бібліотеці чекали мешканці села, якім пощастило зустрічатись з нашим відомим земляком. На том насичений подіями день не закінчився – наші гості  поїхали  в с. Слобідка – Шелехівська на екскурсію в літературно – меморіальний музей Анни Ахматової.
            Наступний фестивальний день начался з виступів творчих груп в навчальних закладах сіл Солобківці, Сутківці,  Правдівка і Нове село, де їх з нетерпінням чекали вчителі та школярі. З відгуків гостей і самих господарів сіл спілкування  пройшли вдало, дуже насичено. Гості не тільки були у школах,  але й відвідали цікаві місця перебування і, звичайно, бібліотеки. Підбиття підсумків фестивалю пройшло в Ярмолинецькій центральній  районній бібліотеці, де письменники дякували господарям фестивалю за гостинність та цікаві зустрічі. В свою чергу, про значення заходу такого масштабу в житті ярмолинчан відзначила  директор Ярмолинецької ЦБС Марина Гриб. Творчий вечір влаштували співаки брати Гжегожевські, які підкорили літераторів. Бібліотекарі не могли відпустити гостей без подарунків, вручили оригінальні сувеніри, вироблені руками місцевої майстрині Тетяни Трачук та книгу «Літературна Ярмолинеччина», яку видала Ярмолинецька ЦРБ.

 
Переглядів: 506 | Додав: Tosha | Теги: Всеукраїнський фестиваль Зернослово, Ярмолинецька ЦРБ, Національна Спілка письменників Укр, Василь Горбатюк. Кость Гордієнко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів