Четвер, 25.04.2024, 17:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2021 » Лютий » 17 » Літературний зорепад Ольги Саліпи
10:08
Літературний зорепад Ольги Саліпи

Ярмолинецька центральна бібліотека давно вже стала традиційним місцем для зібрань творчих, інтелігентних людей, тих, хто вміє відчувати душею красу художнього слова.
   Так, 16 лютого в нашій книгозбірні відбулась творча зустріч «Світ краси і друкованого слова»  з молодою письменницею - краянкою, поеткою та журналісткою Ольгою Саліпою.
Ольга Саліпа – представниця молодого покоління українських письменників. На зустріч з авторкою завітали працівники бібліотек Ярмолинецької громади, які є посередниками між автором та юним читачем, літературний клуб «Автограф» та лідери учнівського самоврядування Ярмолинецької школи мистецтв. Саме бібліотекарі популяризують творчість письменників, отже аудиторія була  зацікавленою.
  Розпочинаючи творчу зустріч,  виступила ведуча Світлана Денисюк, яка представила молоду авторку. З музичними номерами виступили учні Ярмолинецької дитячої школи мистецтв Анастасія Починок з піснею «Намалюю Україну» та Білодід Карина з музичним дарунком на бандурі «Плакала».
    Надалі слово взяла сама письменниця, яка майстерно провела інтерактивний діалог та відповіла на запитання учасників зустрічі. Людина творча, ініціативна та креативна, Ольга Саліпа зацікавила присутніх новими підходами до співпраці з аудиторією. В ході спілкування письменниця яскраво презентувала свої книги «Оля», «Територія жінки», «Територія вогню», розкривши ще одну грань своєї особистості  як талановитого творця.
   В роботі над видавництвом книги "Територія жінки", Ольга завдячує своєму дизайнеру. "Ілюструвала наша хмельницька художниця Тетяна Боднар. Завжди всі кажуть, що це наша спільна книжка, бо вона не була б такою, якби не ця обкладинка, якби не ці малюнки", - розповідає Ольга Саліпа.
Також Ольга здобула перемогу в ювілейному літературному конкурсі «Коронація слова». Письменниця перемогла у номінації «Романи» за твір про Ольгу Кобилянську під назвою «Оля», який також презентувала присутнім.
   Гості заходу були зацікавлені у спілкуванні з молодою письменницею, взяли активну участь у обговоренні творів авторки.
    Звісно, творча зустріч не могла обійтися без читання поезії, тож присутні на заході мали змогу пройтися «Територією жінки» та послухати улюблені вірші у виконанні авторки. Лірична героїня поезій – зріла жінка, котра мріє про стосунки, затишний дім і дітей. Спершу ніби типова й близька нам історія. Але якщо заглянути глибше в розділи «Ванна» і «Спальня»… Які секрети там заховані? Ольга привідчинила нам двері у внутрішній світ своєї героїні, прочитавши декілька віршів.
  На завершення зустрічі з вітальним словом виступила директор Ярмолинецької ЦБ Олена Слободян та побажала письменниці творчої наснаги і успіхів на письменницькій ниві.
    На згадку про зустріч відбулася традиційна фото- і автограф-сесія, лунали найкращі побажання молодій письменниці. Зустріч була теплою, жвавою і невимушеною. Талановита авторка зацікавила присутніх своїм баченням створення літературних образів та зарядила своїм життєвим позитивом.
Переглядів: 339 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів