Субота, 20.04.2024, 01:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2022 » Липень » 08
 
У Ярмолинецькій центральній бібліотеці, де люди мають можливість різносторонньо розвиватись, зібрались на презентацію новонародженої книги «Весна у пекло забрела» поетки, ярмолинчанки #Ярослави_Слободян.
    Усіх об’єднала любов до поетичного слова та щира дружба із авторкою. Ведуча Світлана Денисюк розпочала захід з вірша пані Ярослави, який називається «Вертаються додому ластівки» і усі присутні вшанували пам’ять наших воїнів, наших земляків хвилиною мовчання.
  Творчість сучасних поетів, письменників рідного краю безцінна. А відтепер і творчість пані Ярослави. Народилася пані Ярослава на Тернопільщині у селі Свидоба. Навчалась у Чортківському педагогічному училищі, що на тернопільщині. У 2001 – 2004 рр. працювала в Перегінській школі вчителем молодших класів. З 2006 року працює у Москалівській загальноосвітній школі. Має сина і доньку. Читаючи і слухаючи твори пані Ярослави, ми ще більше зрозуміємо і відчуємо красу і неповторність рідної землі, навчимось розуміти найголовніше – добро наших сердець.
   У збірці «Весна у пекло забрела» вміщено вірші про живих героїв і, на жаль, загиблих: про тих, хто не зрадив присязі й лишився служити Батьківщині після анексії Криму, про героїв добровольців фронту і тилу. Доречним був мелодійний супровід від працівників Ярмолинецького_ЦКД. На заході поетеса не лише читала свої вірші, але розповіла історії виникнення та написання різних поезій, що увійшли до збірника. Не залишили байдужими нікого у залі поезії, присвячені нашим воїнам, у багатьох на очах бриніли сльозинки. А далі усі поринули у чарівний світ поезії, яку читала донька Ярослави Слободян Вікторії. Зворушливо звучали пісні у виконанні Анастасії_Мартиненко та Діани_Шедловської, які стали справжньою окрасою презентації.
   Пронизливою була інсценізація окремих глибокодумних поезій у виконання Вероніки Збриської, Ірини Бикової та інші, а відеокадри влучно підкреслювали суть поезії.
Привітала пані Ярославу з виходом збірки директорка Ярмолинецької центральної бібліотеки Олена_Слободян.
   Поздоровити пані Ярославу із виходом нової книги прийшли її друзі та колеги по творчому цеху. З привітаннями звернувся член літературного клубу «Автограф» Валентин_Мазур і присвятив авторці свій вірш. Також захід відвідали діти з Гусятинського_краю, які проклали свій мандрівний маршрут на Ярмолинеччину.
По закінченню заходу всі присутні отримали збірник поезій особисто з рук авторки.
Переглядів: 269 | Додав: kypchakolga | Дата: 08.07.2022 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Липень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів