Четвер, 25.04.2024, 20:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2022 » Червень » 24

А у нас сьогодні зібралися друзі та шанувальники таланту Петра Павловича Широкого заслуженого працівника культури України, керівника народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Кудрявчик». Захід був приурочений 90- річчю Петра Широкого та 55-річчю від дня заснування ансамблю, який він створив. Ініціатором заходу був голова ветеранської організації Петро Коцюба, який і написав статтю в «Календарю знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини 2022 року» про нашого ювіляра.
      Захід розпочався із танцювальної композиції «Ой, не ходи тай розкудрявчик» та «Стоїть козак на чорній кручі», яку виконували учасники ансамблю «Кудрявчик».
    Ведучі заходу – Тетяна Кудряшова та Лілія Дембіцька розповіли присутнім про життєвий та творчий шлях Петра Широкого. Згадували присутні про діяльність Петра Павлович, яка базувалася не тільки на сучасній і класичній музиці, але й було створено науково - фольклорну експедицію, яка збирала вивчала, й упорядковувала традиції і фольклор місцевості. На основі цього і було створено ансамбль «Кудрявчик».
    Далі син Петра Павловича - Віктор Широкий поділився своїми спогадами про батька. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Петра Павловича та учасників ансамблю «Кудрявчик», які відійшли у вічність. Хочеться відзначити , що першими учасниками ансамблю були саме працівники бібліотеки: Тетяна Кудряшова, Валентина Халаменда, Зіна Каритун, Алла Борецька, Євдокія Трачук, Валентина Москаленко, Галина Фурман, Роза Бабій, Валентина Щербина, Любов Жовнір, Катерина Гуменюк, та багато інших. Склад колективу постійно змінювався, доповнювався молодими артистами, і це були знов бібліотечні працівники: Алла Слободян, Марина Гриб, Алла Черевуля, Олена Слободян, Іванна Білик, Леся Гриб, Сніжана Божик.
Гарними спогадами про Петра Павловича поділилися: Михайло Цибульський, Петро Коцюба та Євген Гжегожевський.
Звучали художні номери у виконанні вокального колективу «Сутковецькі молодички». Дует Наталії та Діани Богданових пісню із репертуару, що записав на Ярмолинеччині Петро Широкий.
    На завершення заходу прозвучали пісні (у обробці Петра Павловича) - «Йшла дівчина чорноброва» у виконанні народного хору ветеранів праці та дітей війни Журавка», «Вишивала я сину сорочку», "Хай живе Україна".
   Заступник Ярмолинецького селищного голови Іван Березовський подякував усім за організацію та проведення заходу та сказав, що і надалі в нашій громаді будуть пам’ятати та вшановувати наших відомих земляків.
    Алла Гуменюк – директорка часопису «Вперед», згадала як вона вперше прийшла в «Кудрявчик» та запропонувала назвати вулицю в нашому містечку в честь Петра Широкого.
      Найактивна учасниця ансамблю – Галина Борович, написала спогади про Людину з великої літери – Петра Павловича, які зачитала Тетяна Кудряшова.
    В кінці заходу, Олена Слободян – директорка Ярмолинецької центральної бібліотеки, подякувала усім та передала вітання від Ірини Бойко – начальниці відділу культури, туризму та релігії.
Переглядів: 124 | Додав: kypchakolga | Дата: 24.06.2022 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів