Четвер, 28.03.2024, 19:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2022 » Травень » 20
   
     День вишиванки цього року – має особливе значення. Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Але нас ніколи не здолати, бо Україна і свобода для нас понад усе. І тому ми обов’язково переможемо! А одягнена 19 травня вишиванка стала символом незламності нашого українського духу і заявою на весь світ про те, що ми, українці – вільний народ.
     Хтось захищає країну зі зброєю в руках, хтось рятує людей у лікарнях, хтось допомагає волонтерською роботою, хтось бореться на інформаційному фронті, а хтось піднімає бойовий дух українського народу. Тож тому у нас виникла ідея відсвяткувати це свято по-своєму, по-бібліотечному. Ідея цього концерту з`явилась в нас давно. Ми дуже хотіли показати всім таланових користувачів бібліотек нашої громади. А зараз саме по собі прийшло бачення. Що це має бути саме зустріч. Зустріч друзів. Тепла і щира.
  До заходу долучилась майже кожна бібліотека громади: користувачі книгозбірень мали змогу виконати художній номер на патріотичну тематику. І це було класно!
     На початку заходу ведучі Світлана Денисюк та Лариса Мазій, ознайомили присутніх традиціями свята та легендою про вишиванку. Далі учасники заходу декламували поетичні твори це: Андрій Попов с. Нове Село, Віталій Швець с. Вербка, Назар Бабін с. Баранівка, Іванна Вибодовська с. Сутківці Наталія Юркова с. Жилинці, Ніна Боднар с. Томашівка, Діана Галушко с. Шарівка, Ольга Сірман с. Ясенівка, Мар’яна Мамчур та Поліна Чаплій с. Соколівка, користувачі Ярмолинецької дитячої бібліотеки: Дарина Стецюк, Марина Лишак, Маргарита Ануфрієва, Арсеній Лис, Максим Денисюк, Дар’я Коваль.
  Хочеться сказати добре слово  і про виконавців  пісенних номерів, які дарували присутнім  свій талант абсолютно безкорисливо, тому що виходили на сцену за покликом серця, віддаючи часточку свого тепла глядачам. Це - Оксана Ходаківська із с. Буйволівці, Ніна Боднар і Валентина Розгонюк із с. Томашівка, Діана Галушко с. Шарівка та власних пісень у виконанні Наталії Затерки «Маки червоні» і «Українська весна».
  При Ярмолинецькій центральній бібліотеці  багато років поспіль діє літературний клуб «Автограф», члени якого також завітали на свято поділились своїми творами написаними під час російсько-української війни. Це  Жанна Олійник – поетеса,  членкиня Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес  літераторів України», Микола Швець – письменник, член Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес  літераторів України», Яніна Дзівановська  та Галина Колотило.
  А ще особлибливим був виступ гості нашого містечка з Луганщини - Наталії Міхайлової, яка розповіла легенду про вишиванку та виконала власний твір «Вишиваю».
    А наприкінці заходу Катруся Ануфрієва заспівала пісню «Ой у лузі червона калина».
Під час дійства проводився благодійний збір коштів серед гостей і відвідувачів на підтримку Збройних сил України.
Працівники Ярмолинецького будинку дитячої та юнацької творчості проводили цікаві майстер-класи для дітей.
Слава Богу все вдалось. І сотні щасливих фото та селфі наших переможців тому підтвердження.
  Хочу подякувала усім причетним за чудовий захід, який подарували глядачам. Дякую дітям за старання та хочу висловити щиру подяку бібліотечним працівникам за допомогу в організації такого гарного та потрібного заходу.
  Тож побажаю усім творчих успіхів, натхнення та нових звершень, здоров'я, щастя та благополуччя, злагоди, мирного й спокійного життя та впевненості у майбутньому!


 
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 159 | Додав: kypchakolga | Дата: 20.05.2022 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Травень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів