Вівторок, 23.04.2024, 18:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2022 » Березень » 23
   
23 березня стартує Всеукраїнський тиждень

дитячого читання

   23 березня стартує Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Він триватиме по 1 квітня. Взяти у ньому участь запрошують кожну бібліотеку країни, котра зараз відчинена для читачів, а також ті книгозбірні, що мають змогу доєднатися онлайн.
   Звісно, що бібліотеки Ярмолинецької громади обов’язково стануть учасниками цієї щорічної масштабної акції, котра по праву має загальнонаціональний характер. Наші книгозбірні влаштують чимало читацьких подій та інших цікавих книжкових активностей, серед них будуть заходи, котрі пройдуть наживо, та такі, що матимуть онлайновий формат.
   Звертаємо вашу увагу, що цьогорічний Всеукраїнський тиждень дитячого читання пройде під гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!».
   Загалом пояснювати, чому обрали саме такий клич, немає потреби. Та все ж: книга – це основа культурного розвитку, любов до читання – ознака високого духовного та інтелектуального рівня. Це перевага, яку не видно з першого погляду, та саме вона є запорукою свідомої і передбачуваної перемоги.
  Ворог розуміє снагу, яку дає нам наше слово, тому й намагається щоразу знищити українську мову, а разом з нею й українське читання. Та хіба можна відібрати його в тих, хто демонстрував любов до книг ще за часів Київської Русі?! НІ! Бо рідне українське слово для українців – це стовідсоткова сила, що об’єднує і відроджує! Поглянути тільки, як окупанти бояться слова «паляниця»
   Тож уже завтра в Україні попри війну, попри страх і тривоги розпочнеться Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Бо слово – це зброя, книга – це ліки: це спокійна казка для наших дітей, це їхні красиві мрії про чарівні світи, це їхня віра в те, що добро обов’язково переможе зло.
  Тому наступними днями у бібліотеках-філіях Ярмолинецької громади влаштовуватимуть книжкові події та інтерактивні читання. До участі в таких запрошуватимуть місцевих літераторів. Також разом з авторами створюватимуть відео читань, котрі розміщуватимуть на бібліотечному сайті, у фейсбук-групах, на ютуб-каналах та інших платформах. Знайти їх можна буде за допомогою спеціальних всеукраїнських гештеґів: #тижденьдитячогочитання2022 #ЗкнигоюДоПеремоги
    Також у рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання всім охочим пропонують доєднатися до акції «Рятівна книга. Читацький щоденник». У рамках такої розмістити розповіді читачів про книги, котрі підтримали їхній дух у час війни. Тут можна розказати і книжкові історії, які навчили бути сміливими, справедливими та щирими, або ж назвати персонажів та їхні риси, котрі здатні надихати зараз у такий складний час та є прикладами для наслідування. Свої розповіді варто доповнювати світлинами відповідних книг.
     Бібліотеки Ярмолинецької громади закликають доєднуватися до Всеукраїнського тижня дитячого читання, ставати учасниками бібліотечних подій та обов’язково читати, бо ми – НЕПЕРЕМОЖНІ!
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 162 | Додав: kypchakolga | Дата: 23.03.2022 | Коментарі (0)


   Ярмолинецькій поетесі Галині Михайлівні Колотило виповнюється 70.  Та її життєлюбству і невсипущому прагненню творити  позаздрить кожен. Вона пише чудову поезію. ЇЇ вірші, як ковток джерельної води, прозорої і чистої. Вони – невигадливі, образні, щирі, на диво мелодійні.  Легко запам’ятовуються, дохідливі, прості і мудрі, як усе справжнє.

       Народилася Галина Михайлівна Колотило 23 березня 1952 року в містечку Ярмолинці. Після закінчення десятого  класу  пішла працювати в Ярмолинецький районний суд друкаркою.
   Закінчивши Хмельницький юридичний колегіум працювала секретарем судових засідань. Має 45 років робочого стажу. Вірші почала писати ще в шкільні роки. З часом вони ставали більш витончені та зрілі. Та після одруження любов до лірики перенесла на чоловіка і дітей. Раптова смерть чоловіка сколихнула в її душі ще сильніші пориви до поезії.
         Пише багато, з великим почуттям любові лягають на папір рядки її віршів. З 2015 року є членом літературного клубу «Автограф», що діє при Ярмолинецькій центральній бібліотеці. Поетеса постійно друкує свої  твори в газеті « Вперед»,  її  вірш увійшов до збірки  «Щоби не впала Україна на вщент розбитії коліна».
      У 2019 році вийшла збірка поетеси «На крилах кохання», до якої входять три розділи: «Своє щастя на землі», «Зустрічі чекаю я», «Серце літечка ще просить». В збірці розміщенні вірші про кохання, а також вірші в яких вона прагне передати свої почуття до природи, до своєї родини, до України. Книгу авторка присвятила своїм донькам Наталії та Людмилі.
        Цікавим є той факт, що багато із творів Галини Колотило поклала на музику її донька Наталія Затерка, викладачка Ярмолинецької школи мистецтв. Дзвінкий спів пані Наталії неодноразово звучав під час масових заходів, де і відбувались прем’єри пісень, написаних разом із мамою. Такий творчий тандем свідчить про незмінність сімейних цінностей та їх важливість у житті митців.
          Кажуть, що 70- це вік мудрості, пошани і слави. А ми бажаємо, щоб для Вас, Галино Михайлівно, він також був віком міцного здоров’я, бадьорості, радості, благополуччя й душевного родинного тепла, натхнення творити та дарувати радість усім оточуючим! Вітаємо з ювілеєм!
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 164 | Додав: kypchakolga | Дата: 23.03.2022 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Березень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів