Четвер, 25.04.2024, 18:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2019 » Листопад » 26

 DOCUDAYS UA XVІ мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, який проходить в містах України. В Хмельницькій області цей фестиваль проходитиме листопада. Ярмолинецька центральна районна бібліотека являється партнером цього фестивалю.

  20 листопада, в читальну залу Ярмолинецької центральної районної бібліотеки, завітали Анастасія Площинська – директор ГО «Подільська правова ліга», регіональний координатор DOCUDAYS UA XV мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини та Оксана Осарчук – менеджер з комунікацій ГО «Подільська правова ліга».

  На початку заходу транслювався документальний фільм «Неспокій». Гарвардська студентка Дженніфер Брі готується до весілля своєї мрії, аж раптом тіло починає не слухатися її. У чутливій особистій документальній стрічці «Неспокій» Дженніфер фіксує найпохмуріші моменти її боротьби із синдромом хронічної втоми. Вона розповідає також про інших людей, вражених цим синдромом, закликає суспільство переглянути усталені стереотипи й почати шукати шляхи допомоги людям із цією хворобою, від якої страждають мільйони.

  Після трансляції кінострічки учасники заходу обговорили про найбільш зворушливі моменту фільму. Синдромом хронічної втоми – це хвороба ХХІ століття, яка з’явилася в сучасному світі через неймовірну кількість та потік інформації, сучасні технології.

  Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network, популяризує авторську документалістику в кінотеатрах у межах проекту DOCU/ХІТ. Розвиває в молоді критичне мислення в кіноклубах медіапросвіти з прав людини Docudays UA.

Переглядів: 378 | Додав: kypchakolga | Дата: 26.11.2019 | Коментарі (0)

 

  Відбувся турнір з інтелектуальної гри «Українська революція 1917-1921 рр.» просвітницькі заходи в рамках відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 рр. крокують Ярмолинеччиною. Цьогоріч виповнилось 100 років від прийняття Конституції Української Народної Республіки, 100-річчя від часу підняття жовто-синього прапору над кораблями Чорноморського флоту та 100-річчя проголошення Української держави гетьмана Павла Скоропадського. З нагоди відзначення цих історичних подій на базі Новосільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ярмолинецькою центральною районною бібліотекою проведено історичну годину «Сторінками історії Української революції 1917-1921 рр.». В рамках історичної години вчитель Новосільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександр Денисюк зробив короткий екскурс про прийняття Українською Центральною Радою Конституції Української Народної Республіки.

 Завдяки співпраці Ярмолинецькою центральною районною бібліотекою із Українським інститутом національної пам’яті районна книгозбірня отримала    комплект  інтелектуальної історичної розваги – настільну гру «Українська Революція 1917-1921 років», яка присвячена Українській Революції.  Завдання учасників гри  – об’єднати українські землі, подолавши 88 клітинок-ходів та надавши вірну відповідь на найбільшу кількість запитань. Завдання стосуються кожного з шести регіонів – Київщина-Лівобережжя, Волинь, Галичина, Поділля, Південь і Схід на «Оглядовій карті етнічних українських земель».

 

  Працівниками Ярмолинецької центральної районної бібліотеки, в ході заходу, було запропоновано учням Новосільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів перевірити свої знання з історії Української революції та зіграти в інтелектуальну гру «Українська Революція 1917-1921 років». 

 

  З великим захопленням та задоволенням діти почали змагання. Учасники гри зійшлися в історичному протистоянні. Події, факти, дати, імена… Нестандартні відповіді учасників, влучні коментарі, підтримка та допомога одне одному – все сприяло тому, щоб гра проходила дуже жваво та весело. «Гра дуже цікава. Вона дійсно розвиває пам’ять, логіку, увагу, і дуже допоможе у навчанні. Усім рекомендую, вона дійсно дуже цікава», – поділилися враженнями учасники гри.

  Школярі довели, що добре знають історію нашої неньки України.

«Ми дуже вдячні, що бібліотекарі районної бібліотеки запропонували нам пограти у цю гру. Завдяки якій розважаючись ми удосконалили свої знання про маловідомі факти минулого нашої держави. Ми впевнені, що ця інформація, яку ми отримали під час гри буде успішно використана при здачі ЗНО», – заявили учасники історичного батлу.

Переглядів: 414 | Додав: kypchakolga | Дата: 26.11.2019 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів